Roşii coapte, în crustă de parmezan

O reţetă extrem de simplă, care are toate şansele să devină un aperitiv perfect!

Ingrediente:

2 roşii mari, tăiate în câte trei felii groase
40 g parmezan ras
o linguriţă oregano uscat
sare şi piper după gust
o lingură ulei de măsline (opţional)
2-3 fire de pătrunjel proaspăt, pentru ornat (opţional)

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.

Într-un castronel se amestecă parmezanul ras cu oregano, sare şi piper.

Pe fiecare felie de roşie se pune câte o linguriţă de parmezan. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se dau la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

După 5-10 minute, când parmezanul a căpătat o culoare aurie, roşiile se scot. Se ornează cu puţin pătrunjel mărunţit şi se servesc.

Adaptare după o reţetă jocooks.com.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply