
O reţetă extrem de simplă, care are toate şansele să devină un aperitiv perfect!
Ingrediente:
2 roşii mari, tăiate în câte trei felii groase
40 g parmezan ras
o linguriţă oregano uscat
sare şi piper după gust
o lingură ulei de măsline (opţional)
2-3 fire de pătrunjel proaspăt, pentru ornat (opţional)
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.
Într-un castronel se amestecă parmezanul ras cu oregano, sare şi piper.
Pe fiecare felie de roşie se pune câte o linguriţă de parmezan. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se dau la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După 5-10 minute, când parmezanul a căpătat o culoare aurie, roşiile se scot. Se ornează cu puţin pătrunjel mărunţit şi se servesc.
Adaptare după o reţetă jocooks.com.