Roşii cherry cu măsline, în sos cald de usturoi

Un sos nobil, cu o aromă intensă. Pulpa cărnoasă a roşiilor este perfectă pentru carnea de pui sau peşte.  

Ingrediente:

3 linguri ulei cu aromă de usturoi
2 linguriţe rozmarin proaspăt, tocat
450 g roşii cherry, tăiate în jumătăţi
90 ml Martini sau Cinzano
50 g măsline negre, fără sâmburi
3 linguri pătrunjel proaspăt, mărunţit
sare
piper

Mod de preparare:

Uleiul se pune pe foc, într-o tigaie uşor încinsă, cu capac. Se adaugă rozmarinul şi se găteşte 30 de secunde, cât să-şi desfacă aroma.

Se adaugă roşiile. Se gătesc 1-2 minute, până când încep să-şi înmoaie pulpa şi să lase suc. În tot acest timp se amestecă, având grijă să nu se ardă.

Se toarnă vermutul şi se aduce în punctul de fierbere. Se pune capacul şi se lasă să se înnăbuşe 1 minut.

Se ia capacul, se adaugă măslinele şi se gătesc până când sosul începe să scadă. Se adaugă pătrunjelul şi se potriveşte de sare şi piper.

Înainte de a fi servite, roşiile se lasă 10 minute în vasul de servit pentru a-şi desăvârşi aromele.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply