Risotto cu trei feluri de brânză

O textură cremoasă, uşor gumată, cu o aromă puternică de brânză şi vin alb. Iată un prânz delicios, după o reţetă Jamie Oliver.

Ingrediente:

1 l supă de pui sau de legume, fierbinte
1 lingură ulei de măsline
2 cepe medii, tăiate solzişori
2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
3 tulpini de ţelină, tăiate cubuleţe
400 g orez
2 pahare vin alb sec
sare
piper
75 g brânză Appenzeller sau Gruyere, tăiată bucăţele
75 g brânză Taleggio, tăiată bucăţele
o bucăţică de unt
40 g Parmezan ras

Mod de preparare:

Supa se pune într-o cratiţă adâncă, la foc mediu. Separat, uleiul de măsline se încinge într-o tigaie. Se adaugă ceapa, usturoiul şi ţelina şi se sotează 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă orezul şi se dă focul mare. Se găteşte 1-2 minute amestecând continuu, apoi se adaugă vinul şi se omogenizează.

După ce orezul a absorbit tot vinul, se adaugă un polonic de supă de pui şi se potriveşte de sare şi piper. Se reduce focul şi se continuă cu adăugarea supei, câte un polonic pe rând. (Înainte de a adăuga alt polonic de supă, orezul trebuie să absoarbă toată zeama.)

După 15 minute, orezul se ia de pe foc. Se adaugă brânza Appenzeller şi Taleggio şi se amestecă uşor. La final se adaugă untul şi parmezanul ras. Deasupra tigăii se pune un capac şi se lasă 2-3 minute, pentru a-şi desăvârşi aroma.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply