Pui umplut cu ceapă şi ierburi aromatice

O carne dulce, cu ierburi aromatice, perfectă pentru un prânz de zile mari.

Ingrediente:

1 pui mare, spălat şi scurs de apă (1,5 kg)
o lingură ulei de măsline
1 ceapă mare, tăiată rondele fine
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 felii de pâine tare
o legătură de pătrunjel verde
coaja de la o lămâie
25 g unt, la temperatura camerei
sare
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Ceapa se sotează într-o lingură de ulei de măsline. Când este gata, se adaugă usturoiul. Când s-a înmuiat, se ia de pe foc şi se pune într-un vas. Se lasă la răcit.

Pâinea şi pătrunjelul se fărâmiţează într-un blender. Amestecul se pune peste ceapa sotată, se adaugă coaja de lămâie, se potriveşte de sare şi piper şi se omogenizeză. Cu amestecul rezultat se umple puiul.

Odată umplut, puiul se aşază într-o tavă adâncă. Se unge cu unt, se potriveşte de sare şi piper. În tavă se toarnă o jumătate de cană de apă şi se dă la cuptor 60-80 de minute, până se pătrunde.

Când este gata, puiul se scoate. Deasupra se presară puţin pătrunjel tocat fin şi se lasă 10 minute să se aşeze aromele. Se serveşte cald, cu legume sotate sau cartofi noi.

Adaptare după o reţetă Real Food.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply