Pui Saltimbocca

Carne de pui suculentă, fragedă şi aromată, învelită în prosciutto crocant şi scăldată în parfum de vin. Iată un preparat gustos, potrivit pentru o cină festivă.

Ingrediente:

16 frunze proaspete de salvie
8 felii mari de prosciutto
8 bucăţi file piept de pui, spălate şi scurse
2 linguri făină
o linguriţă piper
1 lingură ulei de măsline
3 linguri unt
180 ml vin Marsala
2 linguri capere în vin, mărunţite
o jumătate de legătură de pătrunjel, mărunţit

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Fileurile de pui se înfăşoară, pe rând, în câte o felie de prosciutto peste care se pun 2 frunze de salvie.

Pe o farfurie întinsă se pune făina amestecată cu piperul. Rulourile se dau prin făină.

Într-o tigaie adâncă se topeşte o lingură de unt, se adaugă uleiul şi se lasă la încins. Rulourile de pui se aşază în tigaie, cu îmbinarea în jos, şi se gătesc până capătă o culoare aurie, aprox. 3-4 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, se pun într-o tavă şi se dau la cuptor 5 minute.

Între timp, în tigaia în care s-a prăjit carnea se toarnă vinul, având grijă să se reducă flacăra. Se lasă pe foc 3 minute, amestecând continuu, apoi se adaugă caperele şi pătrunjelul. La final se pune restul de unt şi se omogenizează. Sosul se toarnă peste pui şi se serveşte.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply