Pui aromat cu salată de orez şi broccoli

Uşoară şi răcoritoare, o porţie generoasă de salată de orez şi broccoli cu pui aromat este ideală pentru un prânz rapid.

Ingrediente:

200 g broccoli curăţat şi spălat
400 g iaurt
7-8 fire de coriandru proaspăt, mărunţit
10-15 frunze de mentă, mărunţite
coaja şi zeama de la două lămâi mari
4 piepţi de pui fierţi (sau grătar), dezosaţi, fără piele
500 g orez fiert, scurs
80 g fulgi de migdale prăjiţi
6 fire de ceapă verde, tăiate
sare
piper

Mod de preparare:

Broccoli se găteşte la abur 3-4 minute, până se înmoaie. Într-un castron se amestecă iaurtul cu coriandru, mentă, zeama şi coaja de lămâie. Se lasă să-şi împrumute aromele 2-3 minute.

Între timp, pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă orezul, broccoli, fulgii de migdală şi ceapa verde. Se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă. La final se adaugă dressingul de iaurt şi se omogenizează.

Se serveşte rece, de preferinţă din frigider.

Adaptare după o reţetă Goodtoknow.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply