Prăjitură însiropată cu merişoare

Iată un desert dulce-acrişor, cu o textură uşor gumată. La însiropat se poate folosi şi miere sau suc proaspăt de portocale.

Ingrediente:

175 g zahăr tos
175 g unt, la temperatura camerei
175 g făină
3 ouă
zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi mari
2 linguri lapte
170 g merişoare uscate
4-6 linguri zahăr

Mod de preparare:

Într-un castron se freacă untul cu zahărul. Se adaugă laptele, coaja de lămâie, ouăle, iar la final se încorporează făina. Când aluatul este gata, se adaugă merişoarele şi se omogenizează.

Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu puţin unt şi tapetată cu hârtie de copt (26 x 16,5 cm) şi se nivelează.

Se coace 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit în prealabil la 190 de grade Celsius. Când este gata, se scoate din cuptor. Prăjitura se stropeşte, cât este caldă, cu zeamă de lămâie şi zahăr. Se lasă să se răcească, apoi se porţionează după preferinţă.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply