Prăjitură cu vişine

Un aluat simplu, vanilat, cu fructe moi şi acrişoare, perfect pentru un ceai târziu.

Ingrediente:

400 g făină
230 g zahăr
200 g vişine
5 ouă mari, la temperatura camerei
210 ml ulei
100 ml lapte
2 pliculeţe praf de copt
esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Vişinele, fără sâmburi, se pun la scurs într-o sită.

Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi se amestecă bine. Se continuă cu laptele, apoi se adaugă esenţa de vanilie.

Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt. Se încorporează în crema cu ou puţin câte puţin, amestecându-se până se desfac cocoloaşele.

Vişinele se trec prin puţină făină, cât să absoarbă umezeala. Astfel, odată puse în aluat, nu se vor lăsa la fundul tăvii.

Aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unt şi făină. Se întinde uniform, apoi se pun vişinele din loc în loc. Se coace 30-35 de minute, până îşi dublează volumul şi capătă o crustă arămie.

Se răceşte pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Se porţionează după preferinţă şi se serveşte.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply