Prăjitură cu piersici şi frişcă vanilată

Aluat pufos, piersici însiropate în lichior şi frişcă blândă cu aromă de vanilie – un desert pur şi simplu delicios.

Ingrediente:

220 g unt nesărat, topit şi răcit, plus o lingură de unt pentru uns
6 ouă mari, la temperatura camerei
2 linguri de lapte, la temperatura camerei
270 g zahăr, plus încă 50 g
260 g făină
2 linguriţe praf de copt
un sfert de linguriţă de sare
160 ml lichior de piersici
8 piersici, fără coajă, tăiate în sferturi
230 g frişcă lichidă
65 g zahăr farin
o linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius. Se unge un vas de Jena (22×33) cm cu unt.

Ouăle se bat spumă cu laptele. Se adaugă 270 g de zahăr şi se amestecă, folosind un mixer, până când ouăle se deschid la culoare.

Separat, făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea. Amestecul se încorporează treptat în spuma de ou, apoi se adaugă untul topit şi se omogenizează.

Aluatul se toarnă în vasul de Jena şi se coace 30 de minute, până când devine auriu. Când este gata, se scoate şi se răceşte pe un grătar.

Între timp, 50 g zahăr se amestecă bine cu lichiorul de piersici. Se adaugă piersicile tăiate şi se lasă să-şi ia aroma cel puţin 15 minute, la temperatura camerei. Din când în când, piersicile se întorc.

Frişca se bate cu zahărul farin şi esenţa de vanilie până se întăreşte. Prăjitura se taie şi se serveşte cu piersici însiropate şi frişcă.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply