Prăjitură cu ciocolată şi piper, învelită cu glazură fină de scorţişoară

Iată cum un praf de piper transformă o prăjitură cu ciocolată extrem de simplă într-un desert rafinat. Adăugaţi şi o pulbere fină de scorţişoară şi veţi obţine o explozie de arome.

Ingrediente:

260 g făină
130 g cacao
o jumătate de linguriţă sare
230 g zahăr
o linguriţă bicarbonat de sodiu
1 lingură scorţişoară
un sfert de linguriţă piper Cayenne
220 ml ulei
240 g iaurt
2 ouă
1 linguriţă esenţă e vanilie
235 ml apă fierbinte

Pentru glazură:

225 g unt, la temperatura camerei
690 g zahăr pudră
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
4-6 linguri lapte

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius. Se ia o tavă de 33×23 cm şi se unge cu unt, apoi se tapetează cu puţină făină.

Într-un castron se amestecă făina cu pudra de cacao, sare, zahăr, bicarbonat, scorţişoară şi piper. Se încorporează treptat uleiul, apoi iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie. Se amestecă uşor după fiecare ingredient. La final se adaugă apa şi se omogenizează. Compoziţia se toarnă în tavă şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până când trece proba cu scobitoarea. Se răceşte în tavă. Între timp se pregăteşte glazura.

Untul se freacă spumă. Se adaugă treptat zahărul şi se omogenizează. Se continuă cu vanilie şi scorţişoară. La final se adaugă laptele, prima dată 4 linguri, apoi câte o lingură, până ce glazura ajunge la consistenţa dorită.

Prăjitura se îmbracă în glazură, se decorează din abundenţă cu ciocolată rasă fin, apoi se porţionează după preferinţă.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply