Popcorn cu parmezan şi usturoi

O reţetă perfectă pentru o seară de film.


Ingrediente:

80 g unt
2 căţei de usturoi mărunţiţi
1 linguriţă rozmarin proaspăt tocat – opţional
3 linguri ulei
200 g porumb pentru floricele
80 g parmezan ras
sare

Mod de preparare:

Într-o tigaie încinsă se topeşte untul, se adaugă usturoiul şi rozmarinul şi se găteşte 2 minute. Când usturoiul a căpătat o culoare arămie, se ia de pe foc.

Separat se pregăteşte popcornul după reţeta clasică: ulei şi sare.

Într-un castron adânc se strecoară untul, având grijă să nu rămână rozmarin şi usturoi. Se adaugă floricelele şi se amestecă uşor, dar rapid, cât să nu se îmbibe. Deasupra se presară parmezan şi se potriveşte de sare, dacă mai este nevoie. Se serveşte cald.

Adaptare după o reţetă twopeasandtheirpod.com.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply