Polenta cu parmezan şi roşii coapte

Mămăligă cremoasă, pe româneşte, cu parmezan şi busuioc. Pentru un plus de aromă, aşezaţi deasupra roşii coapte şi serviţi!


Ingrediente:

Pentru roşiile coapte:

200 g roşii Cherry
3 căţei de usturoi
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Pentru polenta:

270 g mălai
350 ml apă rece
4 linguri unt
300 ml lapte
80 g parmezan ras
câteva frunze busuioc proaspăt, mărunţit
sare
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Roşiile se spală şi se pun într-o tavă puţin adâncă, tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă usturoiul şi se stropeşte cu ulei de măsline. Roşiile se amestecă bine, folosind mâinile, până se îmbracă în ulei. La final se potrivesc de sare şi piper şi se dau la cuptor 20 de minute.

Între timp se pregăteşte mămăliga. Într-o cratiţă adâncă (sau ceaun) se pune la fiert apa. Când începe să dea în clocot, se adaugă o mână de mălai în ploaie, un praf de sare şi se lasă la fiert 5 minute. Se adaugă apoi restul de mălai şi se amestecă uşor, cât să se înmoaie. Se lasă la fiert 15-20 de minute, la foc iute, apoi se reduce flacăra. Din acest moment, mămăliga începe să se amestece cu telul, din exterior spre interior, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Mămăliga se netezeşte apoi cu o lingură de lemn şi se lasă 10-15 minute pe marginea aragazului, cu un capac deasupra.

Când este gata, se adaugă parmezanul, laptele, untul şi busuiocul şi se omogenizează. Se potriveşte de sare şi piper.

Folosind un polonic, mămăliguţa se împarte în vasele de servit, iar deasupra se pun 2-3 linguri de roşii coapte. Mâncarea se serveşte caldă.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Polenta cu parmezan şi roşii coapte”

  1. Roman Maria
    September 16, 2013 at 8:48 am #

    Ce bunatate! Trebuie s-o incerc! Dar mai pe romaneste, cu branza telemea. :)

    • feellikecooking
      September 17, 2013 at 10:29 am #

      :) Sa-mi spui cum ti-a iesit reteta, Maria!

Leave a Reply