Pizza cu blat crocant de nachos

O reţetă de pizza inedită, perfectă pentru o masă în aer liber. Toppingul poate fi schimbat după bunul plac.

Ingrediente:

80 unt
3 linguri ulei de măsline
2-3 căţei de usturoi pisaţi
80 ml smântână
20 ml lapte
boia
sare
piper
400 g parmezan ras
250 g chipsuri din tortilla de porumb
1 ceapă mică, mărunţită
1 ardei gras cubuleţe
30 g măsline fără sâmburi
150 g salam sau şuncă, cubuleţe

Mod de preparare:

Untul se topeşte într-o tigaie uşor încinsă. Se adaugă uleiul de măsline şi usturoiul şi se găteşte 1 minut. Când untul s-a topit, se măreşte focul şi se adaugă smântâna şi laptele, amestecându-se continuu. Când începe să fiarbă, se adaugă jumătate din cantitatea de pazmezan ras (200 g) şi se amestecă, având grijă să nu se prindă. Se ţine pe foc până se îngroaşă. Când este gata, se dă la o parte şi se lasă să se odihnească.

Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Chipsurile de nachos se aşază într-o tavă (tigaie fără coadă) adâncă. Se stropesc din abundenţă cu sos de smântână şi usturoi. Se adaugă salamul sau şunca, ardeiul, măslinele şi ceapa. Se potriveşte de sare, piper şi boia. Se îmbracă în parmezan ras şi se dă la cuptor 10-12 minute.

Se serveşte caldă.

Adaptare după o reţetă tastykitchen.com.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply