Pilaf de hrişcă şi legume la cuptor

Reţeta permite o mulţime de combinaţii de legume şi carne, după bunul plac: morcovi şi roşii, cârnaţi afumaţi, vită sau pui. Ingredientele sunt suficiente pentru patru porţii generoase.

Ingrediente:

185 g hrişcă (o cană)
2 căni de apă rece
2 căni supă (stock)
1 lingură unt
o mânuţă de broccoli, desfăcut în bucheţele
1 ardei gras verde, mărunţit
6 ciuperci medii, curăţate şi tăiate felii
câteva fire de pătrunjel tocat fin
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Hrişca se pune într-o sită şi se trece printr-un jet de apă rece. Se scurge şi se pune într-un vas adânc, termorezistent. Se adaugă apa, supa şi untul. Se dă la cuptor 15 minute.

Între timp, într-o tigaie încinsă bine se călesc ciupercile şi ardeiul. Când capătă o culoare arămie, se iau de pe foc.

Hrişca se scoate din cuptor şi se aerează uşor cu o furculiţă. Se adaugă broccoli, ciupercile şi ardeiul, apoi se potriveşte de sare şi piper. Vasul se acoperă cu folie de aluminiu şi se întoarce în cuptor încă 15 minute. Hrişca trebuie să fie gătită al dente, iar legumele să fie uşor crocante.

Se serveşte caldă, cu puţin pătrunjel verde.

Pentru cei care nu pot înlătura carnea din alimentaţie, reţeta poate fi înnobilată. Pentru aceeaşi cantitate de pilaf de hrişcă (reţeta va fi păstrată întocmai şi pentru această variantă) o jumătate de piept de pui la grătar este suficient. Pilaful şi pieptul de pui se împart în patru porţii, se stropesc cu puţin unt topit şi se ornează cu pătrunjel verde. Opţional, la reţetă pot fi adăugate câteva rondele de morcov gătit la abur.

Adaptare după o reţetă feastie.com.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply