Piept de pui la cuptor, în sos de lămâie şi usturoi

Patru porţii generoase de piept de pui pe pat de legume calde, perfect pentru masa de prânz.

Ingrediente:

6 linguri ulei de măsline
2 lămâi, feliate
zeama de la o lămâie
4 căţei de usturoi mărunţiţi
1 linguriţă sare
o jumătate de linguriţă piper
350 g fasole verde curăţată
8 cartofi roşii mici, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
2 piepţi de pui, tăiaţi în jumătate (cu os şi piele)

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 220 de grade Celsius. Se ia o tavă adâncă şi se unge cu o lingură de ulei. Feliile de lămâie se aşază pe fundul tăvii.

Într-un castron se amestecă restul de ulei cu zeama de lămâie, usturoi, sare şi piper. Se pune fasolea, se îmbracă în sos, apoi se aşază în strat uniform peste feliile de lămâie. Operaţiunea se repetă şi în cazul cartofilor, care se pun peste fasole. Pieptul se pui se trece şi el  prin marinată, apoi se pune peste legume, cu pielea în sus. Sosul rămas se toarnă peste carne.

Tava se dă la cuptor 50 de minute. Când puiul s-a rumenit, se scoate, iar legumele se întorc în cuptor încă 10 minute.

Când au căpătat o crustă aurie, se scot şi se împart în farfurii. Deasupra se aşază o bucată de piept şi se serveşte.

Adaptare după o reţetă Real Simple.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply