Perniţe cu miez de piersici

Un desert fin, cu o aromă delicată, perniţele cu cremă fină de brânză şi piersici sunt extrem de apreciate.


Ingrediente:

Pentru aluat:

230 g făină
o jumătate linguriţă coajă de lămâie
un sfert linguriţă sare
225 g cremă de brânză la temperatura camerei
130 g unt la temperatura camerei
o jumătate de linguriţă praf de copt, opţional
o lingură zahăr

Pentru umplutură:

1 borcan dulceaţă sau gem de piersici

Mod de preparare:

Într-un castron adânc se amestecă untul cu crema de brânză. Separat, se amestecă făina cu sare şi coaja de lămâie. Făina se încorporează uşor, cu o spatulă de lemn, în crema de brânză şi unt. Aluatul trebuie să fie moale şi uşor lipicios. Se dă la rece 30 de minute.

Aluatul se împarte în trei bucăţi. Se ia câte o bucată şi se întinde cu sucitorul pe blatul tapetat cu făină. Se formează o foaie nu prea groasă, care se împarte în pătrăţele egale, de aprox. 10 cm. În centrul fiecărui pătrăţel se pune câte o lingură de dulceaţă. Marginile aluatului se ung cu puţin albuş bătut, apoi se împăturesc plic, strângând uşor aluatul la îmbinare. Perniţele se ung cu albuş, iar deasupra se presară zahăr.

Se pun într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 25 de minute, în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, până devin aurii. Se servesc reci.

Adaptare după o reţetă Free Old Time Cooking Recipes.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply