Pere coapte, cu sos de vin şi cremă de nuci

Pulpă dulce de pară perlată şi cremă de brânză cu nuci coapte, un desert special, marca Jamie Oliver.

Ingrediente:

4 pere mari, tari, fără coajă
1 păstaie vanilie
125 g zahăr, plus încă 2-3 linguriţe
2 pahare mari de vin (alb sau roşu, după preferinţă)
2 portocale
200 g miez de nucă
255 g mascarpone

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 220 grade Celsius.

Perele se pun într-o tavă adâncă. Păstaia de vanilie se taie pe lung, în jumătate. Folosind vârful cuţitului se scot seminţele şi se pun în tavă. Se adaugă păstaia de vanilie, 125 g zahăr şi vinul. Se rade o portocală, coaja se pune în tavă, apoi se stoarce zeama peste pere. Se adaugă jumătate din cantitatea de nucă şi se dă la cuptor.

Din când în când, perele se stropesc cu siropul lăsat. Vor căpăta un luciu irezistibil şi o aromă blândă.

După 20-30 de minute, când perele s-au înmuiat, dar şi-au păstrat fermitatea, se scot şi se lasă să se răcească în tavă. Între timp, nucile rămase se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În 5 minute ar trebui să fie gata.

Păstaia de vanilie se scoate din sirop. Nucile se zdrobesc în blender sau cu un sucitor. Se pun peste brânza mascarpone. Se adaugă coaja rasă şi zeama de la a doua portocală şi 2-3 linguriţe de zahăr. Se omogenizează.

Perele se servesc călduţe, cu 2-3 linguri de cremă de brânză şi nuci, stropite din plin cu sirop.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply