Penne cu sos de roşii şi ardei copt

Paste cu roşii cărnoase, învelite în aromă de ardei copt. Iată o reţetă perfectă pentru un prânz rapid.


Ingrediente:

3 ardei graşi roşii, copţi
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată
2-3 căţei de usturoi mărunţiţi
1 conservă roşii cubuleţe
busuioc proaspăt, tocat
sare
piper
400 g paste
100 g parmezan ras

Mod de preparare:

Ardeii copţi se curăţă, se înlătură seminţele şi se taie cubuleţe.

Într-o tigaie adâncă se pune uleiul de măsline la încins, la foc mic. Se adaugă ceapa şi se sotează 2 minute. Se adaugă usturoiul, ardeiul şi roşiile din conservă. Se găteşte 10 minute, la foc mediu. La final se adaugă busuioc tăiat şi se potriveşte de sare şi de piper. Sosul se toarnă în blender şi se transformă în piure.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg de apă şi se pun într-un vas adânc. Se adaugă piureul de ardei şi roşii, apoi se amestecă. Se serveşte cu parmezan ras şi busuioc proaspăt.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply