Pavlova cu ciocolată şi zmeură

O reinterpretare delicioasă a clasicului desert pavlova, dedicată iubitorilor de ciocolată.  


Ingrediente:

2 albuşuri mari, la temperatura camerei
125 g zahăr
o lingură cacao
o linguriţă oţet de vin alb
o jumătate de linguriţă amidon de porumb
250 g zmeură proaspătă (se poate înlocui cu căpşuni, afine, mure, coacăze)
1 lingură zahăr pudră

Pentru cremă:

100 g ciocolată amăruie de calitate (70% cacao)
285 ml smântână pentru gătit grasă

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 140 de grade Celsius.

Albuşurile se bat cu mixerul într-un castron de metal curat şi uscat. Când s-au întărit, se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă bine, până când capătă un aspect lucios. Se încorporează şi restul de zahăr, iar la final pudra de cacao. Aceasta trebuie adăugată cât timp albuşul este lucios. Se omogenizează, apoi se adaugă oţetul, amidonul şi se mai amestecă puţin.

Pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, se formează 6 “cuiburi” de aproximativ 7,5 cm. Se coc 50 de minute, până când capătă o crustă uşoară. Când sunt gata, se scot şi se lasă să se răcească în tavă.

Ciocolata se topeşte la bain-marie, apoi se lasă 10 minute să se aşeze şi să se răcească. Smântâna se bate cu mixerul până începe să se întărească. Când este gata, se adaugă ciocolata şi se amestecă uşor până se încorporează. (Se păstrează trei linguri din ciocolată.)

Folosind o lingură, se ia ciocolata rămasă şi se toarnă peste pavlove, în zigzag. Deasupra se pune cremă de ciocolată, zmeură, apoi se pudrează cu cacao şi zahăr pudră.

Adaptare după o reţetă Good to Know.

  • Gătiţi cu poftă bună şi…

Pavlova cu căpşuni 

pavlova capsuni

 

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply