Pateuri cu ciuperci şi cremă de brânză

O combinaţie delicioasă, cu o textură cremoasă, uşor picantă. Pateurile cu ciupreci sunt aperitive ideale pentru o masă festivă.

Ingrediente:

225 g brânză cremă
225 g ciuperci din conservă, scurse şi mărunţite
80 g ceapă, tăiată cubuleţe
80 g parmezan ras
1 fir de ceapă verde mărunţită
un sfert de linguriţă sos iute (Tabasco)
1 ou
1 pachet foi de plăcintă
piper

Mod de preparare:

Brânza se amestecă până capătă o textură moale, cremoasă. Se adaugă ciupercile, ceapa, parmezanul şi sosul iute. Se omogenizează, apoi se acoperă vasul cu folie alimentară şi se dă la rece cel puţin o oră.

Între timp, cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Oul se bate într-un castronel cu o lingură de apă.

Se ia o foaie de aluat şi se desface pe blatul tapetat cu făină. Se întinde uşor, cu sucitorul, cât să se mai subţieze puţin. Folosind un cuţit ascuţit se taie în jumătate, pe lung. În centrul fiecărei fâşii se întinde cremă de brânză. Marginile se ung cu puţin ou, se împachetează, apoi se apasă uşor la margini, cât să se lipească. Se taie în 8-10 bucăţi şi se aşază pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Pacheţelele se ung cu ou, deasupra se presară piper şi se coc 20-25 de minute. Se servesc calde.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply