Paste scoici cu roşii şi mozzarella

Dacă vreţi un prânz rapid şi sănătos, iată o reţetă ideală!

Ingrediente:

1 căţel de usturoi, tăiat în jumătate
900 g roşii, tăiate cubuleţe
450 g paste scoici (mici)
225 g mozzarella, ruptă bucăţi mici
câteva frunze proaspete de busuioc, mărunţite
120 ml ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare:

Fundul unui vas de servit se freacă bine cu usturoi. Roşiile se amestecă, separat, cu  mozzarella, busuioc şi ulei. Se potrivesc de sare şi piper şi se lasă să se odihnească 15 minute, cât să-şi ia aromele.

Între timp, pastele se gătesc al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg, apoi se adaugă peste roşii şi se amestecă uşor, având grijă să nu se zdrobească.

Se pun în vasul uns cu usturoi şi se servesc cât sunt calde.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply