Paste quattro formaggi

Prea multe resturi de brânză rămase în frigider? Combinaţi-le într-o delicioasă reţetă de paste.


Ingrediente:

450 g paste
50 g brânză feta sfărâmată
50 g brânză de capră sfărâmată
50 g parmezan ras
50 g brânză Fontina rasă
2 linguri unt la temperatura camerei
60 ml smântână
1 căţel de usturoi
sare
piper
busuioc pentru ornat

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente. Între timp, smântâna se încălzeşte într-o cratiţă, la foc mic. Vasele de servit se freacă uşor pe fund cu usturoi.

Când s-au fiert, pastele se scurg de apă şi se pun într-un castron adânc. (Apa în care au fiert se păstrează.) Se adaugă smântâna caldă, untul, brânza, sare şi piper. Se amestecă uşor, adăugând puţină apă caldă rămasă de la paste, dacă e necesar.

Pastele trebuie să fie amestecate repede, pentru ca brânza să nu înceapă să se întărească. Când sunt gata, se pun în vasele de servit şi se ornează cu busuioc. Se servesc calde.

Adaptare după o reţetă thepioneerwoman.com.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply