Paste Primavera

Deseori, cele mai gustoase mâncăruri sunt făcute cu ingrediente simple. Gata în doar 20 de minute, pastele Primavera sunt excelente pentru un prânz rapid, dar săţios.


Ingrediente:

3-4 roşii mari, coapte
2 căţei de usturoi tocaţi fin
4-5 linguri ulei de măsline
câteva frunze de busuioc prospăt, tocat
450 g paste (penne sau fundiţe)
100 g Parmigiano-Reggiano ras
sare
piper

Mod de preparare:

Se începe cu sosul. Roşiile se curăţă de coajă, se scot seminţele, iar pulpa se taie bucăţele. Se pune într-un castron adânc peste care se adaugă usturoiul, uleiul de măsline, busuiocul şi se potriveşte de sare şi piper. Se omogenizează şi se lasă să-şi ia aromele.

Pastele se fierb al dente, în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. O cană de apă în care au fiert pastele se toarnă peste roşii.

Când sunt gata, pastele se scurg şi se pun imediat peste roşii, cât încă sunt calde. Se amestecă bine, apoi se împart în vasele pentru servit. (Cantităţile sunt suficiente pentru patru porţii.) Deasupra se presară din abundenţă Parmigiano-Reggiano ras. Se servesc calde.

Adaptare după o reţetă Food Network.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply