Paste cu bacon, zucchini şi roşii cherry

Roşii blânde, cărnoase, cu bacon crocant şi brânză feta – arome perfecte pentru o porţie sănătoasă de paste.

Ingrediente:

340 g paste scurte
4 felii bacon
1 lingură ulei de măsline
2 zucchini, tăiaţi în jumătate, pe lung, şi feliaţi
sare
piper
500 g roşii cherry, roşii şi galbene
120 g brânză feta, sfărâmată
câteva frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg şi se păstrează o jumătate de cană din apa în care au fiert.

Baconul se prăjeşte într-o tigaie adâncă, pe ambele părţi, până devine crocant. Se răceşte, apoi se taie bucăţele.

Peste grăsimea rămasă în tigaie se adaugă uleiul, apoi zucchini, sare şi piper. Se lasă să se înmoaie, la foc mic. Când este gata, se pun pastele, roşiile şi apa. Se găteşte la foc mic, până încep să se înmoaie roşiile. La final se adaugă baconul şi brânza feta, se amestecă uşor şi se mai lasă pe foc 1-2 minute.

Pastele se servesc calde, cu busuioc.

Adaptare după o reţetă Real Simple.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply