Pânză de păianjen

Fursecuri de speriat! Se fac atât de uşor încât totul pare o joacă de copil!

Ingrediente:

100 g făină
100 g zahăr
60 ml ulei
60 ml lapte
o jumătate linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
2 linguri zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă laptele, uleiul şi făina în ploaie şi se omogenizează. La final se pune esenţa de vanilie şi se amestecă uşor.

Fursecurile se pot prepara în două feluri:

Prăjite – Compoziţia se toarnă într-o pungă de plastic din care se taie un vârf mic. Se ia o tigaie întinsă, se unge cu puţin unt şi se lasă la încins, la foc domol. Cu mişcări repezi, se trasează direct în tigaie o steluţă din 8 raze (întâi se face un +, apoi un X, astfel încât să rezulte 8 picioruşe), apoi se trasează “firele”, legând picioruşele între ele. Punga trebuie să fie stoarsă uşor! Se ţin câte 30-60 de secunde, până capătă o culoare aurie la bază, apoi se întorc cu grijă, folosind o spatulă. Se mai lasă 10 secunde şi se scot, apoi se lasă la răcit pe un grătar. Se servesc pudrate cu zahăr.

Coapte – Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius. Se ia o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi se desenează pânzele după metoda arătată anterior. Se dau la cuptor 5-7 minute, apoi se scot. Când s-au răcit complet, se pudrează cu zahăr.

Adaptare după o reţetă Betty Crocker.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply