Pancakes cu banane

Clătite americane pufoase, cu o aromă exotică, perfecte pentru un răsfăţ târziu.

Ingrediente:

3 ouă
115 g făină
1 linguriţă praf de copt
140 ml lapte
un praf de sare
2 linguri unt
3 linguri zahăr
4 banane coapte

Mod de preparare:

Ouăle se separă. Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă bananele zdrobite, untul la temperatura camerei şi laptele. La final se încorporează făina amestecată cu praf de copt.

Separat, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, până se întăresc. Când sunt gata, se încorporează cu grijă în compoziţia cu făină, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Se ia o tigaie întinsă, se pune la încins, la foc mic spre mediu. Se toarnă aproximativ o jumătate de polonic din compoziţie şi se lasă 2-3 minute, cât să se umfle. Când a căpătat o culoare aurie şi s-a dublat în volum, se întoarce şi se mai lasă 1-2 minute. Operaţiunea se continuă până se termină compoziţia.

Se servesc calde, cu fructe, îngheţată, dulceaţă sau diverse alte toppinguri.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply