Pâinişoare cu brânză umplute

Gustări perfecte, ce pot fi consumate ca atare sau umplute după bunul plac cu salate sau creme de brânză.

Ingrediente:

3 linguri unt fără sare
un praf de sare
o jumătate linguriţă piper negru, măcinat
4 ouă
130 g făină
70 g brânză Gruyere rasă

Pentru umplutură:

salată de peşte, salată de ciuperci, creme de brânză

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Se ia o tavă întinsă şi se tapetează cu hârtie de copt unsă cu puţin unt.

Într-o cratiţă se pun la fiert, la foc iute, o cană de apă, untul, sare şi piper. Când amestecul dă în clocot, se adaugă făina şi se amestecă bine, folosind o lingură de lemn, până se formează o minge.

Aluatul se transferă într-un castron adânc. Se adaugă ouăle, pe rând, şi se omogenizează folosind un mixer la viteză mare. Se amestecă până ce aluatul se răceşte şi devine o pastă groasă. La final se adaugă brânza şi se omogenizează.

Folosind o lingură, se ia câte puţin aluat şi se formează biluţe care se aşază în tavă, păstrând 1-2 cm distanţă între ele. Cu degetele umede, se nivelează grămăjoarele, apoi se dau 25-30 de minute la cuptorul încins.

Când şi-au dublat volumul şi au căpătat o culoare aurie, se scot. Se lasă să se răcească bine, apoi, folosind un cuţit ascuţit, se decupează căpăcele. Miezul se scoate cu degetele sau o linguriţă (se păstrează aprox. o jumătate de cm de blat), iar cojile se umplu cu salată. Se închid cu căpăcelul şi se servesc.

Adaptare după o reţetă My Recipes.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply