Pâine prăjită în sos de lapte, cu topping de căpşuni şi miere

Blat pufos de pâine, scăldat în lapte şi ou, învelit cu un strat generos de brânză şi căpşuni caramelizate. Iată o reţetă perfectă pentru micul dejun, marca Jamie Oliver.

Ingrediente:

2 ouă mari
500 ml lapte
2 linguri limoncello
4 felii de pâine
2 linguri zahăr
250 g căpşuni
200 g brânză ricotta
miere
coajă de lămâie

Mod de preparare:

Ouăle se bat spumă. Se adaugă laptele şi limoncello şi se omogenizează. Feliile de pâine se înmoaie în amestecul cu lapte şi ou. Se stropesc cu puţin zahăr şi se pun într-o tigaie încinsă. Se gătesc 1-2 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă aurie.

Căpşunile se spală şi se scurg de apă, apoi se taie feliuţe. Se îmbracă în zahăr şi se pun în tigaia uşor încinsă. Se lasă 1 minut, amestecând continuu, până ce zahărul se caramelizează uşor.

Deasupra feliior de pâine se pune puţină brânză, apoi 2-3 linguri de căpşuni. Se stropesc cu miere şi se ornează cu puţină coajă de lămâie. Se servesc calde.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply