Pâine prăjită, cu cremă de brânză şi piersici moi

Pâine prăjită crocantă, cu cremă blândă de brânză şi piersici. Stropiţi din abundenţă cu sirop de arţar şi veţi avea un mic dejun dulce, de vis.


Ingrediente:

Pentru umplutură:

115 g brânză dulce, la temperatura camerei
1 lingură zahăr pudră
o jumătate de linguriţă scorţişoară
o jumătate de linguriţă esenţă de vanilie
130 g piersici, tăiate felii subţiri

Pentru pâinea prăjită:

4 felii pâine albă
4 ouă mari
150 ml lapte
o linguriţă esenţiă de vanilie
o jumătate de linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Într-un castron măricel se amestecă brânza, zahărul pudră, scorţişoara şi esenţa de vanilie.

Separat, ouăle se bat spumă. Se adaugă laptele, scorţişoara şi vanilia şi se omogenizează.  Feliile de pâine se înmoaie, pe o parte, în amestecul de ou şi lapte, apoi se pun la prăjit, pe partea cu ou, într-o tigaie uşor încinsă. Când sunt arămii, se scot şi se aşază pe o farfurie.

Pe două felii de pâine se întinde crema de brânză, apoi se aşază un strat generos de piersici. Se închid cu celelalte două felii de pâine prăjită, lăsând partea cu ou în sus. Se servesc calde, cu piersici tăiate cubuleţe şi sirop de arţar.

Adaptare după o reţetă Two Peas and their Pod.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply