Pâine coaptă cu sos dulce de brânză

Cu greu te vei mai opri din mâncat… Este un aperitiv delicios, într-o prezentare inedită. Pâinea se serveşte caldă.

Ingrediente:

o franzelă rotundă, proaspătă
450 g brânză
o jumătate de pachet de unt, topit
2-3 fire ceapă verde mărunţite
2-3 linguriţe seminţe de mac

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Pâinea se taie întâi în felii groase de 2,5 cm, până aproape de bază. Tăieturile se repetă apoi în cealaltă direcţie, în cruce. În final, pâinea trebuie să capete aspectul unui “arici”. Brânza se taie felii, apoi bastonaşe. În fiecare crestătură se pune câte o bucată de brânză.

Într-un vas se amestecă untul, ceapa verde şi seminţele de mac. Folosind o lingură, se stropeşte pâinea cu acest amestec.

Pâinea se înveleşte în folie de aluminiu. Se pune într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor. După 15 minute, se scoate şi se înlătură folia. Se întoarce apoi pentru încă 10 minute la foc, până se topeşte toată brânza.

Se serveşte caldă.

Adaptare după o reţetă tasteofhome.com.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply