Pacheţele cu şuncă şi caşcaval

O reţetă care nu necesită prea multă pregătire, perfectă pentru micul dejun sau pentru un brunch rapid.


Mod de preparare:

450 g (o foaie) aluat congelat de pizza
225 g şuncă, feliată subţire
115 g caşcaval, feliat subţire
o jumătate de ceapă albă, tăiată rondele subţiri şi desfăcută apoi în inele
2 linguriţe muştar
2 linguri ulei de măsline
câteva frunze de salată verde, rupte
sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius.

Aluatul de pizza se lasă 10-15 minute la temperatura camerei. Se desface, apoi se întinde un cerc de aprox. 35 cm din care se taie 8 triunghiuri.

Se ia câte o feliuţă de şuncă, una de caşcaval şi puţină ceapă şi se pun la baza fiecărui triunghi. Se rulează apoi blatul începând de la bază şi se presează uşor la vârf, cât să se lipească părţile.

Rulourile se aşază pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 20 de minute, până devin aurii şi crocante.

Muştarul se amestecă bine cu uleiul de măsline şi un praf de sare, apoi se pune peste salată.

Pacheţelele se servesc calde, cu salată.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply