Orez cu lapte

Un desert fin, cu gust intens şi o aromă inconfundabilă.

Ingrediente:

200 g orez
750 ml lapte
2 linguri zahăr
coaja rasă de la o lămâie / portocală
o linguriţă esenţă de vanilie
un praf de sare

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert într-o cratiţă adâncă. Se adaugă zahărul, un praf de sare, apoi se amestecă bine, până se topeşte.

Între timp se spală orezul în 2-3 ape. Când laptele a dat în clocot, se reduce focul. Se adaugă orezul şi se lasă să fiarbă la foc molcom 15-20 de minute, amestecând din când în când, cât să nu se prindă de cratiţă.

Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă eenţa de vanilie şi coaja de lămâie sau de portocală.

Orezul se serveşte călduţ sau rece (după preferinţă), ca atare, sau cu un praf de scorţişoară ori dulceaţă.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply