Orez cu ciuperci

O reţetă de post delicioasă, foarte uşor de preparat. Orezul cu ciuperci se poate folosi şi ca garnitură la carne de vită sau pui.


Ingrediente:

200 g orez
1 ceapă mare
500 g ciuperci
60 ml ulei
sare
piper
pătrunjel proaspăt, pentru ornat

Mod de preparare:

Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în uleiul uşor încins, într-o cratiţă adâncă. Când a căpătat o culoare aurie, se adaugă orezul (spălat în apă rece şi scurs bine, în prealabil). Se ţine pe foc până se căleşte.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Se pun peste orez, se amestecă uşor şi se potrivesc de sare şi piper.

După 5-6 minute de prăjit, orezul se stinge cu 2-3 căni de apă. Se amestecă bine, având grijă să nu se prindă, apoi se acoperă cratiţa cu un capac. Pilaful se dă la cuptor, la foc mic, în cuptorul preîncălzit. Se lasă 30-35 de minute, la foc mediu. Când începe să se rumenească uşor, se scoate.

Pilaful se serveşte cald, cu pătrunjel mărunţit.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply