Omletă picantă cu brânză de capră

Ouă cremoase cu brânză sărată – o îmbinare perfectă, ideală pentru un prânz rapid. Calciul din brânză se absoarbe mult mai repede în combinaţie cu vitamina D din ouă.

Ingrediente:

2 linguri unt
o ceapă roşie mică, tăiată cubuleţe
1 ardei jalapeno (sau orice alt ardei iute), tăiat feliuţe, cu tot cu seminţe
10-12 ouă
un sfert de linguriţă sare
o jumătate de linguriţă piper
110 g brânză de capră, sfărâmată
2 linguri arpagic mărunţit

Mod de preparare:

Untul se topeşte la foc mediu, într-o tigaie adâncă. Se adaugă ceapa verde şi ardeiul şi se sotează 5-7 minute, până se înmoaie.

Ouăle se bat într-un castron, apoi se toarnă în tigaie. Se potrivesc de sare şi piper. Se gătesc până devin pufoase.

Când sunt gata, tigaia se ia de pe foc şi se adaugă brânza şi arpagicul. Se amestecă uşor. Omleta se serveşte caldă.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply