Negresă cu ciocolată şi biscuiţi Oreo

Gust intens de ciocolată neagră, aromă de vanilie şi biscuiţi Oreo crocanţi. Iată o reţetă pur şi simplu delicioasă. Ingredientele sunt suficiente pentru 18-20 de bucăţi.


Ingrediente:

160 g unt
250 g ciocolată neagră, bucăţi
165 g zahăr brun
3 ouă
2 gălbenuşuri
o linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri făină
2 linguri cacao
sare
100 g biscuiţi Oreo, mărunţiţi
zahăr pudră pentru ornat (opţional)
100 g merişoare (opţional)

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 grade Celsius. Se unge o tavă (aprox. 20 cm) cu puţin unt şi se tapetează cu hârtie de copt.

Untul se topeşte la foc mic, într-o crăticioară. Când este gata, se ia de pe foc, se adaugă ciocolata şi se amestecă până se topeşte.

Ouăle se bat spumă împreună cu esenţa de vanilie. Se adaugă zahărul în două părţi, cu grijă, pe marginea castronului, ca să nu se lase ouăle, şi se amestecă bine până se întăresc. La final se toarnă ciocolata topită şi se omogenizează cu grijă. Când este gata, se adaugă făina, cacao, un praf de sare şi se amestecă.

Jumătate din cantitatea de biscuiţi se întinde pe fundul tăvii. Se toarnă compoziţia şi se uniformizează. Tot acum se pun şi merişoarele, dacă v-aţi decis să le includeţi în reţetă. La final se presară restul de biscuiţi şi se apasă uşor în aluat.

Negresa se coace 25-30 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se porţionează după preferinţă şi se decorează cu zahăr pudră.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply