Negresă cu nucă, fără făină

Făina de cocos este extrem de bogată în fibre. Nu vă lăsaţi speriaţi de aroma puternică, aceasta dispare când este combinată cu ciocolata.

Ingrediente:

110 g unt nesărat
85 g ciocolată amăruie, tăiată bucăţi mari
125 ml miere
o linguriţă vanilie
un sfert de linguriţă sare
2 ouă
4 linguri făină de cocos
un sfert de linguriţă bicarbonat
3 linguri cacao
3 linguri nuci măcinate

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă adâncă şi se unge cu unt, apoi se tapetează cu hârtie de copt.

Untul se topeşte la foc molcom. Treptat, flacăra se măreşte. Când untul începe să fiarbă, se ia de pe foc. Se adaugă ciocolata şi se amestecă până se topeşte şi se încorporează complet în grăsime. Se adaugă restul ingredientelor, fără nuci, şi se omogenizează.

Compoziţia se toarnă în tavă. Deasupra se presară nucile şi se dă la cuptor 15-20 de minute.

Când începe să prindă o crustă uşoară, se scoate. Miezul trebuie să rămână moale, lipicios.

Negresa se lasă să se răcească, apoi se porţionează şi se serveşte.

Adaptare după o reţetă topwithcinnamon.com.

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply