Mojito de căpşuni

Acest cocktail este la fel de bun şi dimineaţa, la micul dejun, în varianta fără alcool, şi seara, uşor alcoolizat. Căpşunile pot fi înlocuite cu zmeură proaspătă.

Ingrediente:

4-5 căpşuni mari, coapte, fără codiţe
câteva frunze de mentă proaspătă
90 ml sirop simplu
60 ml rom
o lingură zeamă de limetă
apă minerală
felii de limetă şi căpşuni, pentru decor
cuburi de gheaţă

Mod de preparare:

Se începe cu siropul. Acesta se prepară din cantităţi egale de zahăr şi apă, încălzite până când zahărul se topeşte. Se răceşte la temperatura camerei.

Căpşunile, menta şi câteva cuburi de gheaţă se pun în blender. Se adaugă siropul, romul şi sucul de limetă. Se amestecă, apoi se toarnă în pahare.

Se completează cu apă minerală şi se amestecă uşor. Se ornează cu felii de limetă sau căpşuni.

Se serveşte rece.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply