Mituri şi adevăruri despre OUĂ. Când sunt “bombă” nutritivă şi când ne otrăvesc

Ouăle se numără printre cele mai complexe şi nutritive alimente. Nutriţioniştii le recomandă, însă atrag atenţia asupra ouălor vechi şi a celor care provin de la găini injectate cu fel de fel de hormoni de creştere.

“Ouăle se transformă în otravă doar dacă sunt alterate sau infestate. În rest, recomandăm consumul ouălor proaspete indiferent de vârstă, acestea fiind foarte bune şi pentru copii, ajutând la dezvoltarea acestora. Sunt un element important în orice alimentaţie echilibrată”, dezvăluie, pentru adevarul.ro, doctorul Mădălina Indrie, medic
specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice şi specialist în obezitate.

Potrivit acesteia, ouăle conţin aproape toate substanţele nutritive de care are nevoie corpul. Conţin proteine de cea mai bună calitate, vitamina A, zinc, aminoacizi, vitaminele B.

Specialiştii recomandă însă consumul ouălor de ţară, de la găini care au parte de hrană naturală şi nu sunt injectate cu hormoni de creştere.

Nutriţioniştii nu recomandă oul din supermarket provenit de la găini crescute industrial din cauza potenţialului pericol pentru sănătate pe termen lung.

Cum recunoaştem un ou proaspăt? Simplu! Dacă oul pluteşte în apă, atunci este vechi.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply