Mituri desfiinţate. Ce recomandă experţii persoanelor care evită pâinea

Pâinea este un aliment esenţial pentru dieta oamenilor, însă este considerată un inamic pentru cei care doresc să slăbească. De cele mai multe ori, cei care ţin o dietă consideră că pâinea îngraşă, iar glutenul folosit la produsele de panificaţie nu are nici el o “reputaţie” prea bună.

Femeile aleg să creadă toate miturile existente privind consumul de pâine, astfel că, potrivit unor studii, 43% dintre cei care încearcă să slăbească elimină pâinea din alimentaţie, 20% se simt vinovaţi dacă mănâncă pâine, în timp ce jumătate dintre femei se declară confuze în legătură cu noile produse bio de panificaţie.

Un studiu comandat de o brutărie celebră din Australia încearcă să demonteze aceste mituri, scrie MEDIAFAX. Potrivit acestui studiu, părinţii încearcă să reducă pâinea din alimentaţia copiilor, convinşi fiind că pâinea îngraşă.

“Dacă se consumă pâinea sănătoasă, aceasta poate contribui la sănătatea tractului digestiv, la creşterea energiei şi la sănătatea organismului, în general”, a declarat Sharon Natoli, nutriţionist şi expert în sănătate la Institutul de Nutriţie din Australia.

Sharon Natoli susţine că nu există dovezi că pâinea contribuie la creşterea în greutate.

“Numeroase studii arată că, în ţările în care se consumă multe produse din făină integrală, cum ar fi pâinea din făină integrală, există mari şanse ca procentul persoanelor supraponderale să fie mai redus. Pâinea integrală conţine fibre, vitamina B, magneziu şi fier”, mai spune expertul în nutriţie.

“Copiii pot beneficia de pe urma pâinii integrale care conţine şi acizi graşi Omega 3, în timp ce persoanele care sunt preocupate de sănătatea inimii pot opta pentru pâine cu conţinut ridicat de seminţe”, a mai spus Sharon Natoli.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply