Măsline marinate, în sos de portocală şi usturoi

Pulpă cărnoasă de măsline, în sos picant de usturoi, învelită în arome dulci de portocală.

Ingrediente:

260 g măsline în ulei, amestecate
o jumătate de portocală, tăiată felii subţiri
120 ml ulei de măsline extra virgin
3 căţei de usturoi, curăţaţi
1 lingură seminţe de coriandru, zdrobite
2 frunze de dafin
1 ardei iute roşu, tăiat în jumătate, pe lungime

Mod de preparare:

Măslinele şi feliile de portocală se pun într-un castron adânc.

Într-o tigaie uşor încinsă se pune uleiul de măsline, se adaugă usturoiul, seminţele de coriandru, frunzele de dafin şi ardeiul. Se sotează 20 de minute, până ce usturoiul capătă o culoare arămie. Tigaia se ia de pe foc şi se lasă să-şi aşeze aromele o oră.

Uleiul se toarnă peste măsline şi se amestecă bine. Se lasă la marinat două ore, la temperatura camerei.

Măslinele se păstrează proaspete până la 4 zile, la rece.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply