Marshmallows cu mentă şi ciocolată

Pernuţe pufoase, dulci, uşor mentolate şi extrem de gumate.

Ingrediente:

180 ml apă rece
20 g gelatină pudră
160 ml sirop de porumb
400 g zahăr alb
10 ml esenţă de vanilie
10 ml esenţă de mentă
30 g amidon de porumb
30 g zahăr pudră
ciocolată topită, pentru ornat

Mod de preparare:

Se ia o tavă (23×23 cm) şi se îmbracă în folie alimentară unsă cu puţin unt. Amidonul se amestecă bine cu zahărul pudră. Cu o lingură din amestec se tapetează folia.

Într-un vas adânc se pun 90 ml de apă şi gelatina.

Cât timp se înmoaie, într-o tigaie, la foc mediu, se pune restul de apă. Se adaugă siropul de porumb şi zahărul şi se ţine pe foc 3-4 minute, până începe să fiarbă. Când s-a întârit, se toarnă peste gelatină, pe marginea vasului, şi se amestecă folosind un mixer până se întăreşte (15-20 de minute). Va căpăta consistenţă şi va începe să arate ca albuşul bătut.

La final se adaugă esenţele şi se omogenizează.

Amestecul se toarnă în tavă şi se întinde uniform, folosind o spatulă unsă cu ulei. Se acoperă cu altă bucată de folie de plastic, unsă în prealabil cu puţin unt şi tapetată cu zahăr şi amidon. Se lasă să se odihnească cel puţin 4 ore.

Când s-a întărit suficient, se porţionează cu un cuţit înmuiat în ulei. Bucăţile se trec apoi prin amestec de zahăr pudră şi amidon şi se scutură excesul.

Se decorează cu ciocolată şi se servesc.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply