Măr copt, cu miere şi nuci caramelizate

Un desert rapid, cu o textură moale, dulce, extrem de parfumată.

Ingrediente:

2 mere
o linguriţă unt nesărat
60 g zahăr
100 g nuci coapte, mărunţite
50 g iaurt
2 linguriţe miere
un praf de sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Merele se taie în jumătăţi şi se scot cotoarele.

Untul se topeşte la foc molcom, într-o crăticioară, cu o jumătate de linguriţă de zahăr. Merele se aşază în cratiţă, cu tăietura în jos, şi se caramelizează 3-5 minute. Când s-au înmuiat, se dau la cuptor 15 minute.

Între timp, zahărul se caramelizează cu un praf de sare, la foc mediu. Când este gata, se adaugă nucile şi se îmbracă în zahăr. Se scot pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt, se lasă 10 minute la răcit, apoi se rup.

Iaurtul se amestecă bine cu 2 linguriţe de miere.

Merele se aşază în vasele de servit, cu miezul în sus. Se servesc călduţe, cu topping de iaurt cu miere şi nuci caramelizate.

Adaptare după o reţetă Epicurious.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply