Macaroane coapte, cu roşii şi brânză Cheddar

O reţetă elegantă de macaroane cu brânză, cremoasă şi consistentă. Este perfectă pentru o cină rapidă, dar săţioasă.

Ingrediente:

300 g macaroane (se pot folosi şi penne sau rigatoni)
50 g margarină
1 ceapă mică, tăiată solzişori
50 g făină
600 ml lapte
100 g brânză Cheddar, rasă
1 linguriţă muştar
2 roşii, feliate
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.

Macaroanele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Între timp, margarina se topeşte într-o cratiţă, la foc mediu. Se adaugă ceapa şi se sotează 3-4 minute, până se înmoaie. Când este aurie, se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se amestecă uşor, apoi se întoarce pe aragaz, la foc mic, şi se găteşte 1 minut, până se încheagă.

Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu. Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă. În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.

Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul. Se potriveşte de piper.

Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt. Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.

Pastele se coc 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie. Se servesc calde.

Adaptare după o reţetă Good to Know.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply