Gofre cu banane

Sunt asemănătoare la gust cu clătitele. Textura gofrelor însă se apropie mai mult de cea a unei prăjituri. Sunt perfecte pentru micul dejun.

Ingrediente:

2 ouă mari
100 g zahăr
80 g unt, la temperatura camerei
180 ml lapte
180 g făină
un praf de copt
o linguriţă esenţă de vanilie
o banană, curăţată şi zdrobită
sirop de arţar
un praf de sare
ulei, pentru uns formele

Mod de preparare:

Într-un castron se bat ouăle spumă, cu un praf de sare. Se adaugă, pe rând, untul, laptele, zahărul şi esenţa de vanilie. Se omogenizează, apoi se adaugă banana zdrobită cu o furculiţă. La final se încorporează făina şi praful de copt, în tranşe, amestecând continuu.

Formele de gofre se încing şi se ung cu puţin ulei. Aluatul se împarte în forme şi se coc aprox. 3 minute pe fiecare parte, până îşi dublează volumul. Se servesc calde, cu sirop de arţar.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply