Gem de caise

Iată o reţetă rafinată, cu un gust dulce-acrişor inconfundabil. Gemul de caise este ideal pentru tarte.

Ingrediente:

1 kg zahăr tos
1 kg caise coapte, spălate, fără sâmburi
1 pahar de apă rece
10 sâmburi de caisă
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Caisele se pun la fiert cu apa, la foc mediu, într-o cratiţă adâncă. Se ţin pe foc până se lichefiază, 20-30 de minute, amestecând continuu. Când sunt gata, se strecoară bine, eventual prin presa de roşii.

Peste siropul rezultat se toarnă zahărul şi se întoarce la loc pe foc. Se fierbe 15-20 de minute, până se încheagă, amestecând continuu.

Când siropul s-a întărit, se adaugă zeama de lămâie şi sâmburii de caisă pisaţi şi se omogenizează. Se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc. Se lasă să se odihnească 2-3 minute. Se toarnă apoi în borcane, cât este fierbinte.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply