Fursecuri de ciocolată, fără făină

Nu toate deserturile trebuie să conţină făină. Se poate şi fără! Iată o reţetă delicioasă, gata în 20 de minute, perfectă pentru a-ţi satisface pofta de dulce. Ingredientele sunt suficiente pentru 18 bucăţi.


Ingrediente:

380 g zahăr
130 g cacao
un sfert de linguriţă sare
2 căni miez de nucă, mărunţit (prăjit, asigură un plus de savoare)
3 albuşuri, la temperatura camerei
2 linguri lapte condensat îndulcit
2 linguriţe esenţă de vanilie
160 g fulgi nucă de cocos
100 g ciocolată, mărunţită

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.

Într-un castron se amestecă zahărul, pudra de cacao şi sarea. Se adaugă nucile, albuşurile, laptele şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine, până se omogenizează. La final se încorporează nuca de cocos şi ciocolata.

Se ia o tavă întinsă şi se tapetează cu hârtie de copt. Compoziţia se împarte cu o lingură în fursecuri mici, lăsând 2 cm spaţiu între ele.

Se dau la cuptor 18-22 de minute, până se întăresc pe margine. Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă puţin la răcit, până pot fi manevrate. Fursecurile se servesc călduţe sau reci, după preferinţă.

Se pot păstra într-o cutie închisă ermetic până la 5 zile.

Adaptare după o reţetă realsimple.com.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply