Fursecuri cu ciocolată

Cui nu-i plac fursecurile cu ciocolată? Crocante, uşor gumate la interior şi cu gust intens de cacao, sunt un desert de vis, gata cât ai bate din palme!

Ingrediente:

225 g unt, la temperatura camerei
130 g zahăr
1 ou mare
2 linguriţe esenţă de vanilie
350 g făină
un praf de sare
160 g fulgi de ciocolată (se poate folosi şi ciocolată mărunţită)

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă oul, esenţa de vanilie, un praf de sare şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat în cremă. La final se pun fulgii de ciocolată şi se amestecă uşor.

Într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, se formează grămăjoare din aluat, folosind două linguriţe. (Se păstrează o distanţă de 1 cm între ele.) Se apasă uşor cu fundul unui pahar pudrat cu zahăr, până iau forma unor bănuţi.

Fursecurile se coc 7-8 minute, până devin aurii la bază. Când sunt gata, se scot pe un grătar şi se răcesc.

Tags: , , , ,

One Response to “Fursecuri cu ciocolată”

  1. February 3, 2015 at 7:01 pm #

    e grozav , si cred ca e foarte gustos.

Leave a Reply