Fursecuri cu ciocolată

Fursecuri fine, învelite în crustă de ciocolată cu lapte, perfecte pentru cafeaua de dimineaţă.

Ingrediente:

230 g unt, la temperatura camerei
135 g zahăr brun
o linguriţă esenţă de vanilie
1 ou, bătut spumă
290 g făină
30 g cacao
un sfert de linguriţă bicarbonat
o jumătate de linguriţă de sare

Pentru glazură:

120 g ciocolată cu lapte
1 lingură unt
50 g zahăr

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.

Untul se topeşte împreună cu zahărul brun într-o tigaie uşor încinsă. Când zahărul s-a topit în întregime, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă oul, amestecând continuu, apoi esenţa de vanilie.

Într-un castron se amestecă bine ingredientele uscate: făina, cacao, sare şi bicarbonat. Se încorporează treptat în amestecul cu ou şi unt. Va rezulta un aluat tăricel, lipicios. Când este gata, se înveleşte în folie de plastic şi se dă la rece 30 de minute.

Aluatul se întinde pe un blat tapetat cu puţină făină. Folosind un sucitor, se întinde o foaie de aprox. o jumătate de cm grosime, din care se decupează inimioare. Se aşază pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt şi puţin unt, lăsând 2 cm între ele. Se dau la cuptor 10 minute.

Între timp se pregăteşte glazura. Ciocolata, untul şi zahărul se topesc la foc mic, amestecând continuu, având grijă să nu se ardă. Când sunt gata, cratiţa se ia de pe foc.

Fursecurile se răcesc, apoi se scufundă în ciocolată şi se pun pe o hârtie de copt, unde se lasă să-şi întărească glazura.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply