Fursecuri cu afine

Un desert rapid, care permite combinaţii nenumărate. Afinele pot fi înlocuite, după bunul plac, cu nuci, fructe confiate sau deshidratate, migdale…


Ingrediente:

75 g unt nesărat
175 g făină
50 g zahăr
1 ou, bătut spumă
o jumătate de linguriţă esenţă de vanilie
un praf de sare
coaja rasă de la o lămâie
150 g afine (proaspete sau congelate)

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă întinsă şi se tapetează cu hârtie de copt.

Untul se freacă bine cu zahărul până capătă o consistenţă uşoară, cremoasă. Se adaugă oul şi esenţa de vanilie şi se omogenizează, apoi sarea, coaja de lămâie şi făina. Se amestecă bine până se desfac cocoloaşele.

Cu ajutorul unei linguri se formează fursecuri care se aşază în tavă, la 3-4 cm distanţă unele de altele. În fiecare fursec se înfig uşor, prin apăsare, 4-5 afine, apoi se dau la cuptor 12-15 minute, până devin aurii.

Se servesc reci.

Adaptare după o reţetă Goodtoknow.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply