Fructele toamnei, strugurii. Cum să-i cumperi, cum să-i păstrezi

Vin, dulceaţă, oţet, sirop… Şi asta fără să mai punem la socoteală nenumăratele feluri de mâncare care se pot găti cu struguri. Până la reţete, însă, trebuie să învăţăm cum se cumpără şi cum se depozitează astfel încât să beneficiem din plin de pulpa dulce a fructelor.

Cum se cumpără

Caută struguri tari, cu o culoare puternică şi parfumaţi. Evită-i pe cei striviţi, putreziţi sau uscaţi. Codiţa strugurilor le trădează “vârsta”: dacă este decolorată, atunci fructele sunt prea crude; dacă este uscată, uşor putrezită la vârf, fructele sunt trecute, fără aromă.

Cum se păstrează

Strugurii se păstrează în frigider, într-o pungă de plastic închisă la gură. Aceştia se depozitează ca atare, fără să se spele. Contactul cu apa strică pulpa fructelor. Dacă sunt cumpăraţi umezi, în punga de depozitare se pune un prosop de hârtie, apoi se aşază fructele.

Înainte de a fi consumaţi, strugurii se spală foarte bine, sub duş puternic de apă rece.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply